Over

profielfoto petra

Over Petra Scherpenhuizen

Change by Choice® is opgericht door Petra Scherpenhuizen.

Je kunt er zelf voor kiezen om te veranderen of te ontwikkelen. Maar veranderingen en ontwikkelingen kunnen ook plaatsvinden zonder dat jij het wilt. Hoe leid je dit proces in goede banen, bij jezelf of binnen het bedrijf c.q. de organisatie waar je werkt? Hoe maak je veranderingen tot een succes?

Mijn naam is Petra Scherpenhuizen. Als projectmanager van de reorganisatie bij mijn laatste werkgever raakte ik gefascineerd door de verschillen in beleving die mijn toenmalige collega’s ervaarden ten aanzien van de gewenste verandering. En hoe het bedrijf worstelde met de menselijke invloed op het veranderproces. Dit moet beter kunnen, dacht ik toen, maar hoe? De vraag leidde naar een carrièreswitch: ik ging opnieuw studeren en richtte in 1998 mijn coaching- en trainingsbureau op.

Door de jaren heen heb ik met veel plezier met behulp van coaching, training en advies tientallen organisaties en duizenden mensen mogen begeleiden in het bereiken van professionele en persoonlijke resultaten. (Middel)grote bedrijven, ZZP’ers, zorginstellingen, (semi) overheidsinstanties. Directieleden, managers, medewerkers, teams, ik leerde hen vooral hoe zij leiding konden geven aan verandering. Die van henzelf of van de organisatie waar zij werkten. Mijn zakelijke inzichten en ervaring op het gebied van verandermanagement koppel ik hierbij aan mijn expertise met betrekking tot de menselijke factor: dat wat ‘tussen de oren’ gebeurt.

Mijn missie is mensen te laten ervaren hoe krachtig zij zijn, ongeacht de omstandigheden. Ik leer hen vooral hoe zij hun emoties effectief kunnen beïnvloeden. Zodat ze met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet zien en bewust kiezen voor de resultaten die ze graag willen in hun werk en leven.

Dankzij mijn gedegen opleidingsachtergrond kan ik met mensen zowel op bewust als onbewust niveau werken. Mijn aanpak is uniek doordat mensen ter plekke leren hun innerlijke beleving van een bepaalde situatie te transformeren. Hierdoor merken ze direct dat zij zélf eigenaar zijn van hun ervaring en werkelijk een keuze hebben in hun gevoel over de situatie. Wanneer mensen deze vrijheid ervaren, is mijn missie geslaagd. Ik voel me dankbaar dat ik aan dit bewustwordingsproces mag bijdragen.

Petra is internationaal gecertificeerd NLP trainer, Master NLP Destination™ coach, gediplomeerd Hypnotherapeut (NAP) en studeerde Psychotherapie. Sinds 1998 ontwerpt en verzorgt zij persoonsgerichte trajecten op het gebied van Leiderschap, Zelfmanagement en Coaching. Dankzij haar achtergrond in de internationale logistiek doet ze dit behalve in het Nederlands ook in de Engelse en Duitse taal. Haar stijl van werken wordt door deelnemers aan haar trajecten vaak omschreven als praktijkgericht, persoonlijk, betrokken, onderbouwd, openhartig, inspirerend en met een flinke dosis humor!

Kijk voor meer reacties in de referenties op deze website of op haar LinkedIn pagina.